Víziónk, küldetésünk

Mi a United Technology Alliance-nál úgy gondoljuk, hogy az informatika a XXI. században már nem cél, hanem eszköz. Eszköz arra, hogy a vállalatok és a világ kormányai a globalizált világ kihívásainak minél olcsóbban és hatékonyabban tudjanak megfelelni, ugyanakkor a vásárlók, a felhasználók, illetve az állampolgárok kényelmesen és kiszámíthatóan tudják ügyeiket intézni és az így megspórolt időt és pénzt saját életszínvonaluk növelésére tudják felhasználni.

Meggyőződésünk, hogy a magas minőségű és jól megtervezett rendszerek a világ minden pontján az emberek érdekében jönnek létre és az egyes termékek alapfunkciójuk mellett egyre inkább az intelligens megoldásokat fogják nyújtani. Ennek alapján cégünk elkötelezett olyan magas minőségű termékek előállításában, melyek túlmutatnak az alapvető funkciókon; intelligens megoldásokat tartalmaznak; és univerzálisan felhasználható komponenseket hoznak létre.

Víziónk egy olyan világ, melyben az informatika hozzásegíti az embereket a munkájukban történő kiteljesedésben azáltal, hogy leveszi vállukról a „felesleges” szervezési, rendszerezési, szabályozási és nyilvántartási feladatokat. Ennek a világnak a rendszerei független, de összekapcsolódó hardware és software elemekből fognak állni, melyhez a United Technology Alliance is hozzá kívánja tenni szakmai tudása egészét.

Úgy gondoljuk, hogy a jövő fejlesztéseinek alapjai egyre inkább a nyílt forrású (open source) szoftverek és/vagy nyílt szabványú megoldások lesznek, akár egyéb alkalmazások alternatívájaként, de akár azok kiegészítéseként is. Ennek elősegítése érdekében a United Technology Alliance teljes cégcsoportjának éves adózott eredményéből 5%-ot open source fejlesztések vagy szervezetek támogatására fordít, továbbá támogatja munkatársait az ilyen projektekben történő részvételben.